School activiteiten

muvo : kls trommelen er op los

tijdens de muvo-les gingen we met alle kleuters naar de polyvalente ruimte. Juf Karen en juf Linda hadden een heleboel grote tonnen in de zaal gezet.  In sommige tonnen zaten ritmestokjes en juf Karen had zelf ook een grote Djembé bij.

De kleuters experimenteerden met ritme en geluid : hard trommelen, zacht trommelen, op verschillende voorwerpen en in verschillende ritmes… Het was een leuke middag, we waren zelfs zo enthousiast dat de speeltijd al lang voorbij was eer we stopten.  Dus mochten we nadien nog lekker buiten gaan spelen.

De gezondste brooddoos

Afgelopen week maakten we de winnaars bekend van onze gezonde brooddooswedstrijd.  Juf Wen analyseerde de foto’s:  ze gebruikte hiervoor een aantal criteria.  In de brooddoos moest bruin brood zitten.  Er moesten ook gezonde dingen in zitten bijvoorbeeld: groenten, fruit, gezond vlees,…  En ze keek ook of de inhoud een originele vorm had.  Aan de hand van deze puntjes maakte ze een selectie en er kwamen 3 winnaars uit de bus.

In de kleuterschool kreeg Milena uit de blauwe klas een brooddoos.  In de lagere school waren de winnaars Lien van het 6de leerjaar en Jente uit het vijfde leerjaar.  Een dikke proficiat en hopelijk kunnen jullie nog altijd genieten van zulke lekkere, gezonde hapjes in jullie brooddoos!

22 MAART RESTAURANTDAG

BESTE WENSEN VANWEGE Kantoorouders.

22 MAART RESTAURANTDAG  Noteer al vast in u agenda.

We zijn alvast op zoek naar helpende handen.

Heb je zin om te komen helpen?

Geef het door aan Juf Wen of Heidi Van Oeckel ( Mama van Zara 1ste leerjaar  Lena 4de leerjaar en Sanne 5de leerjaar)

Wij hopen op u steun.

Kerstconcert

De laatste dag voor de kerstvakantie sluiten wij af met ons jaarlijks Kerstconcert. We komen dan met de hele school samen in de kapel. De leerlingen van het zesde leerjaar beeldden het kerstverhaal voor ons uit. We genoten van de voorstelling.  Nadien luisterden we naar de optredens van de verschillende klassen. Onze kleuters startten met 2 leuke liedjes. Daarna kwamen de kinderen van het eerste leerjaar vergezeld van hun meters en peters. Ze zongen het ketnetkerstlied. Daarna kwam het 2de en 3de leerjaar met een liedje van Samson en Gert. En het 4de leerjaar bracht het lied van Rudolf in het Nederlands en onze 5de klassers zongen het lied in het FRANS!
De leerkrachten hadden ook nog een liedje voorbereid.
Nadien gingen we naar de refter en kregen we chocomelk met een stukje cake of speculaas.
We willen iedereen nog een Fijne Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar wensen!

Sinterklaas op onze school!

Vandaag kwam Sinterklaas naar onze school.  Vol verwachting kwamen we bij elkaar op de grote speelplaats.  Ja, ja, Sinterklaas komt vandaag met de helikopter naar onze school.  De leerlingen van het 6de leerjaar hadden een grote H op het gras gemaakt.  Ze hadden op de speelplaats linten gespannen zodat we zeker niet te dicht bij de helikopter konden komen.  We tuurden de hemel af, we zongen sinterklaasliedjes maar het duurde wel heel lang.  Juf Wen kreeg zelfs telefoon van de Sint dat hij op komst was maar dat er wel iets was gebeurd.

Uiteindelijk kwam de Sint niet met de helikopter maar met de tractor naar onze school.  Sommigen onder ons waren een beetje ontgoocheld maar ja, als je motorpech krijgt en je hangt in de lucht dan kan je best een noodlanding maken.  En dat gebeurde in een grote berg hooi bij Wis, Mil en Rik in de buurt.  De mama zorgde er meteen voor dat de Sint en zijn Pieten op onze school konden komen en gaf ze een lift met de tractor.  Dank je wel hiervoor!

Zo kon ons feest toch nog beginnen…

Onderweg had de Sint met zijn Pieten een mooi lied gemaakt over het grote avontuur in de helikopter en hij breide er op het einde nog een stukje aan over de noodlanding in de hooiberg.  We zongen het lied samen en dan mochten al de klassen 1 voor 1 naar de Sint komen.  We luisterden naar wat er over ons in het grote boek van de Sint stond, we gaven hem een handje en kregen nog lekkere snoepjes.

De zwarte pieten vinden snoepjes gooien  heel leuk en wij vinden het fijn om ze te zoeken en natuurlijk ook op te eten…

Nog enkele sfeerbeelden…

Schrijfster van de Frutsels komt naar onze school!

Vandaag kwam Marieke Van Hooff bij ons op school op bezoek.  Ze liet ons kennismaken met haar boeken: de frutsels, prinses Eleonora, Dokter Doppert, Barones Stippeltje en Op zoek naar Jasper.  Ze las super mooi enkel verhalen voor uit haar boeken.  Ze zong voor ons enkele liedjes die ze begeleidde op haar piano of accordeon.  En bij de oudste kinderen maakte ze zelf al een verhaal door enkele woorden die de leerlingen haar gaven.

Bedankt om ons een bezoekje te brengen!