School activiteiten

Stella 4U (2)

Nog een aantal mooie foto’s van Stella 4U vorige week…

Stella4You: gezonde voeding en beweging

Vandaag was het een speciale dag op onze school.  Enkele leerlingen van de secundaire school “Stella Matutina” kwamen bij ons op bezoek.  Ze kwamen samen met ons werken en spelen.

We werkten vandaag rond gezondheid.  In de lagere school waren er 3 workshops gepland: tandhygiëne, gezonde voeding en het maken van smoothies en slogans voor de refter.

In de kleuterschool werkten ze rond 5 workshops: croque-monsieur maken, een kamishibai over tanden, een spel en memory spelen, een groenten en fruit mannetje knutselen en een schimmenspel.

In de namiddag deden de kleuters en de lagere school fit&fun.  Er stonden voor de lagere school allerlei leuke spelletjes op het programma: een fit-o-meter, trefbal, volksdans, citroen citroen, vlaggenroof.    Zelfs de studenten lieten zich volledig gaan en organiseerden er nog allerlei andere spelletjes bij.

Kortom zo’n dag mag het elke week wel zijn!

Buitenspeeldag

Woensdag was het in heel Vlaanderen Buitenspeeldag.  Iedereen wil dat kinderen veel buiten spelen: bewegen, ravotten, genieten,….  Wat hadden we geluk.  Onder een stralende zon stopten onze lessen een half uurtje vroeger en konden we al eens proeven van dat spelen.  Hopelijk heeft het vele kinderen aangezet om thuis verder te gaan spelen op de straat, op de speelpleintjes, in de tuin!

Mercado ten voordele van Broedelijk Delen

De kinderen van onze school hebben tijdens de vasten kennisgemaakt met Jennifer uit Colombia, We leerden dat niet iedereen het zo gemakkelijk heeft als wij.  We besloten om het project van Broedelijk Delen te steunen en organiseerden daarom een markt op onze school.  De afgelopen weken is er op onze school veel geknutseld.  Vrijdag was het dan zover, de markt werd geopend met het lied van Broedelijk Delen.  De kleuters dansten er op los en de kinderen van de lagere school zongen uit volle borst.  Daarna mochten alle ouders, grootouders,… onze markt bezoeken.  Je kon knutselwerkjes, lekkere hapjes en drankjes kopen.  En nadien… was het vakantie!

 

Paasviering in de kapel

Vrijdag kwam de hele school samen in de kapel voor de paasviering.

Tijdens de vasten stonden we stil bij 2 symbolen van ons opvoedingsproject.  De appel staat symbool voor zorgen.  De peer kijkt naar onze groei.  We dachten samen na over onszelf, onze klasgroep en noteerden dat op de symbolen.  Tijdens de viering mocht elke klas even komen uitleggen wat er besproken was.  De symbolen werden bij in de boom gehangen.

Een hart voor Brussel!

Vandaag tekenden we een groot hart op onze speelplaats.  We schreven boodschappen op voor alle slachtoffers, voor hun familie en vrienden, voor Brussel, voor België.  We hopen zo een hart onder de riem te steken.  We kleurden het grijs weg en maakten plaats voor mooie woorden.

Om half 3 gingen we met de lagere school op het hart staan en maakten we het 1 minuut stil.