School activiteiten

Toonmoment

Op het einde van het schooljaar staat er steeds het toonmoment op het programma. Dit jaar kwam K3 op bezoek om te kijken of er veel zang- en danstalent is op ‘t Kantoor. Ze ontdekten in elke klas wel mogelijke opvolgers. Natuurlijk werden ook alle vrijwilligers en medewerkers van de school in de bloemetjes gezet. Met dit een bijzondere dankjewel voor Sue en Jimmy. 17 jaar lang hebben zij de kinderen van onze school veilig overgezet, altijd met een goeiedag en glimlach.

klusdag

1 juli, de vakantie is begonnen….Of toch nog niet helemaal?

eerst werd er nog met man en macht gewerkt op de klusdag.  Er waren gelukkig toch veel helpende handen, zodat de school er redelijk opgeruimd uitzag na de middag.

Aan alle helpers nogmaals een welgemeende dankjewel !!!   Hopelijk tonen de foto’s dat het toch wel leuk is om met zijn allen de handen uit de mouwen te steken en krijgen we volgende keer nog meer reacties om te komen helpen.

Diploma uitreiking: zesde leerjaar

Op donderdag kregen onze 6de klassers hun getuigschrift van de lagere school.  Ze kwamen 1 voor 1 hun getuigschrift tekenen.  Daarna zongen ze nog een lied.  We keken naar leuke foto’s van toen ze nog heel klein waren.  En ook de leerkrachten werden in de bloemetjes gezet.  Dank u wel.

Het was een gezellige avond.  En meisjes en jongens het gaat jullie goed in het secundair!!!  Kom af en toe nog eens langs op onze ‘kleine, gezellige’ school!

 

Familiedag

Zondag was het feest in Braken.  Iedereen was welkom op onze familiedag om kennis te maken met onze school.  Er stond weer veel op het programma.  En gelukkig was op deze mooie dag de zon ook van de partij!

De jongste kinderen konden met een kermiskaart leuke spelletjes doen.  Nadien mochten ze naar de prijzenkraam en kozen ze een leuke prijs uit.

Er was ook onze STRATEKA: wie zijn de strafste teams van ‘t Kantoor.  Kijk hiervoor zeker eens naar de uitslag die binnenkort in het kastje zal hangen.

Nieuw dit jaar waren de paarden, die door jong en oud goed in de smaak vielen.  Er werd soms al hard gereden op de paarden en sommige ruiters zaten zelfs fout op het paard.

Ons Schminkteam maakte van alle kinderen die het wensten mooie plaatjes!

Er was ook een leerkrachtenloterij.  Kinderen konden hun naam in een doos steken.  Een onschuldige hand trok de kinderen die mee op uitstap mochten uit de bus…  Er zullen tijdens de vakantie nog leuke uitstapjes gemaakt worden door onze leerlingen en leerkrachten.

Nadien konden de mensen nog genieten van een lekkere bbc!

Het was weeral een geslaagde dag.

Bedankt ouderraad voor al de hulp die we van jullie kregen!

 

Stella 4 you: thema beroepen

Donderdag stond in het teken van Stella 4 You op onze school;  Er kwamen heel wat studenten naar onze school om samen met ons te werken.  Dit jaar werkten we in het thema van Beroepen.  We hadden voor de voormiddag heel wat ouders, grootouders en organisaties gevraagd.  Zo konden onze leerlingen kennismaken met heel wat beroepen.  In de namiddag deden we het spel 1 tegen allen.  Hier moesten de leerlingen zorgen dat ze op 1 uur tijd al de uitdagingen konden realiseren.  Ze hebben hier had voor moeten werken maar het is uiteindelijk gelukt.  Knap hoor!

Eén opdracht was een tekstje schrijven over deze boeiende dag.  De tekst hieronder is geschreven door Jordi en Chiel uit het derde leerjaar.

OVER BEROEPEN

Vandaag  was  de Beroependag en wij hielpen bij de kassa van de Delhaize.  In de refter maakten we truffels met een machinemaker voor chocolade.  Na de uitleg van de dakwerker maakten we zelf een papieren dak.  We deden experimenten met drankjes met de laborante.  Bij  sport op de speelplaats hielp sportman Niels ons met fietsproeven.

Workshop chocolade

Workshop breien

Workshop dakwerker

Workshop in het schoonheidsinstituut

Workshop verpleging

Workshop Horeca

Workshop Labo

Workshop bloemschikken

Workshop sport

Workshop naar de apotheker

Workshop naar de bib

Workshop naar de Delhaize

Namiddag activiteit: 1 tegen allen

Het was weeral een super leuke en leerrijke dag.  Bedankt aan al de vrijwilligers die ons zo’n goede uitleg hebben gegeven over hun beroep.

Bedankt aan al de leerlingen en leerkrachten van Stella Matutina.  Dankzij hen konden we deze dag realiseren.

 

 

Rollen voor Cambodja!

Op vrijdag rolden we met de lagere school van Braken naar Cambodja.  Elk kind moest ongeveer 10 toertjes rollen.  Wanneer een klas 100 toertjes had gerold kon er een boogje geplaatst worden.  We moesten 12 boogjes tekenen, want dan hadden we de afstand van Braken tot Cambodja gerold.  We rolden zelfs nog verder.  Knap gedaan hoor!

We hielden deze actie ten voordele van het weeshuis waarvoor juf Katrine een jaartje werkt.  In Cambodja zijn er heel veel kinderen zonder ouders.  Deze zwerven gewoon rond op straat.  Ze hebben weinig eten, krijgen geen onderwijs,…  Enkele Belgen hebben een weeshuis opgericht om een aantal kinderen van de straat te halen.  We haalden 1482 euro op.  Met dit geld gaat juf Katrine lesmateriaal kopen zodat de kinderen op een leuke manier kunnen leren.

We willen al onze kinderen, sponsors, supporters bedanken, want zonder hen hadden we nooit Cambodja kunnen bereiken.