School activiteiten

Restaurantdag 22 maart 2015

20150214_unknown_automatische-concepten

Beste ouders en sympathisanten,

Op 22 maart 2015 organiseren we alweer de 32e editie van onze Restaurantdag.
Deze vindt plaats in De Ark (St. Godelievezaal), Achter d’Hoven 63 te Wuustwezel.
We twijfelen er niet aan dat u ook dit jaar op onze uitnodiging zal ingaan.

Speciale aandacht wordt weer gegeven aan de prijs/kwaliteit van de menu’s. Ook de kinderen worden weer echt verwend.
Ook dit jaar serveren we weer vegetarische menu’s (menu 3 en 6).
Wij hopen dat de ouders met schoolgaande kinderen en alle sympathisanten deelnemen aan deze restaurantdag en zo onze school een financiële ruggesteun bezorgen.
In naam van de kinderen danken wij u voor uw steun.

Er kan gekozen worden voor 2 tijdstippen om te eten: Ofwel schrijft u in voor hetmiddagmaal:

U kan starten met eten vanaf 11.30 tot 13.00 uur. - avondmaal:  U kan starten met eten tussen 16.30 en 18.00 uur. (… de periode rond 14.30 h wordt voorbehouden voor leerkrachten en helpers)

Klik hier om te printen Inschrijfformulier Restaurantdag
LET OP: Inschrijven vóór maandag 16 maart.

U wordt vriendelijk verzocht het inschrijfformulier te bezorgen aan de school. Ook bij de leden van de ouderraad Kantoorouders kunt u terecht.

20150214_unknown_restaurantdag-22-maart-2015

 

20150214_unknown_restaurantdag-22-maart-2015

Carnaval in de lagere school!

Vandaag vierden we Carnaval in de lagere school.  De dag was ingedeeld in 3 grote stukken.

Deel 1: maken van kunstwerken voor de refter.

We werden in kleine groepen verdeeld.  In elke klas lagen 2 grote delen van een groot schilderij op ons te wachten.  Alleen waren de panelen nog wit en wij mochten onze talenten gebruiken om er echte kunstwerken van te maken.  We lieten ons inspireren door grote kunstenaars zoals Keath Hearing, Mondriaan en Kandinsky.

We beleefden veel plezier en lieten de kunstenaar in ons los.

Deel 2: We speelden bewegingsspelletjes rond kunst, speelden poppenkast en aten lekkere pannenkoeken.

Deel 3: Eindelijk was het zover: we mochten naar huis om ons te verkleden of we deden onze gekste, mooiste, zotste kleren aan op school.  Klaar voor de show op de speelplaats?  Wat hadden de kinderen (of de mama’s,…) heel hard hun best gedaan om van ons “andere” kinderen te maken!

Nadien gingen we naar de turnzaal.  Daar hielden we een fuif.  Elke klas had een dansje voorbereid.  Hiervoor mochten we op het podium gaan om ons eens goed te laten zien aan iedereen.

Wat was het weer een leuke dag!  En aan jullie allemaal een fijne vakantie!

 

 

 

schrijfdans met de oudste kleuters

juf Linda geeft om de 2 weken schrijfdans aan de oudste kls.  Vorige week werd een onderdeel “lichaamsoriëntatie” afgerond.  Daarbij mochten de kls allerlei opdrachtjes doen ivm hun kennis over het lichaam : zelfportret maken met een spiegeltje, hoofdje maken met klei, voelspel met pittenzakjes,…  Het was mooi om ze zo enthousiast bezig te zien!

Dag van de directeur

Vrijdag kwamen we met de hele school samen in de refter om juf Wen te vieren.  Op 31 januari zetten alle scholen de directeurs in de bloemetjes en dus wij ook die van ons.  Juf Wen had vrijdag alleen niet zo veel tijd daarom hadden we in de loop van de week allemaal een stukje van de juf-Wen-kalender geknutseld.  Juf Wen was hier heel blij mee en schrok van de mooie, soms gekke tekeningen die we maakten.

Nog een dikke proficiat juf Wen!

muvo : kls trommelen er op los

tijdens de muvo-les gingen we met alle kleuters naar de polyvalente ruimte. Juf Karen en juf Linda hadden een heleboel grote tonnen in de zaal gezet.  In sommige tonnen zaten ritmestokjes en juf Karen had zelf ook een grote Djembé bij.

De kleuters experimenteerden met ritme en geluid : hard trommelen, zacht trommelen, op verschillende voorwerpen en in verschillende ritmes… Het was een leuke middag, we waren zelfs zo enthousiast dat de speeltijd al lang voorbij was eer we stopten.  Dus mochten we nadien nog lekker buiten gaan spelen.

De gezondste brooddoos

Afgelopen week maakten we de winnaars bekend van onze gezonde brooddooswedstrijd.  Juf Wen analyseerde de foto’s:  ze gebruikte hiervoor een aantal criteria.  In de brooddoos moest bruin brood zitten.  Er moesten ook gezonde dingen in zitten bijvoorbeeld: groenten, fruit, gezond vlees,…  En ze keek ook of de inhoud een originele vorm had.  Aan de hand van deze puntjes maakte ze een selectie en er kwamen 3 winnaars uit de bus.

In de kleuterschool kreeg Milena uit de blauwe klas een brooddoos.  In de lagere school waren de winnaars Lien van het 6de leerjaar en Jente uit het vijfde leerjaar.  Een dikke proficiat en hopelijk kunnen jullie nog altijd genieten van zulke lekkere, gezonde hapjes in jullie brooddoos!