School activiteiten

Stella 4 you: thema beroepen

Donderdag stond in het teken van Stella 4 You op onze school;  Er kwamen heel wat studenten naar onze school om samen met ons te werken.  Dit jaar werkten we in het thema van Beroepen.  We hadden voor de voormiddag heel wat ouders, grootouders en organisaties gevraagd.  Zo konden onze leerlingen kennismaken met heel wat beroepen.  In de namiddag deden we het spel 1 tegen allen.  Hier moesten de leerlingen zorgen dat ze op 1 uur tijd al de uitdagingen konden realiseren.  Ze hebben hier had voor moeten werken maar het is uiteindelijk gelukt.  Knap hoor!

Eén opdracht was een tekstje schrijven over deze boeiende dag.  De tekst hieronder is geschreven door Jordi en Chiel uit het derde leerjaar.

OVER BEROEPEN

Vandaag  was  de Beroependag en wij hielpen bij de kassa van de Delhaize.  In de refter maakten we truffels met een machinemaker voor chocolade.  Na de uitleg van de dakwerker maakten we zelf een papieren dak.  We deden experimenten met drankjes met de laborante.  Bij  sport op de speelplaats hielp sportman Niels ons met fietsproeven.

Workshop chocolade

Workshop breien

Workshop dakwerker

Workshop in het schoonheidsinstituut

Workshop verpleging

Workshop Horeca

Workshop Labo

Workshop bloemschikken

Workshop sport

Workshop naar de apotheker

Workshop naar de bib

Workshop naar de Delhaize

Namiddag activiteit: 1 tegen allen

Het was weeral een super leuke en leerrijke dag.  Bedankt aan al de vrijwilligers die ons zo’n goede uitleg hebben gegeven over hun beroep.

Bedankt aan al de leerlingen en leerkrachten van Stella Matutina.  Dankzij hen konden we deze dag realiseren.

 

 

Rollen voor Cambodja!

Op vrijdag rolden we met de lagere school van Braken naar Cambodja.  Elk kind moest ongeveer 10 toertjes rollen.  Wanneer een klas 100 toertjes had gerold kon er een boogje geplaatst worden.  We moesten 12 boogjes tekenen, want dan hadden we de afstand van Braken tot Cambodja gerold.  We rolden zelfs nog verder.  Knap gedaan hoor!

We hielden deze actie ten voordele van het weeshuis waarvoor juf Katrine een jaartje werkt.  In Cambodja zijn er heel veel kinderen zonder ouders.  Deze zwerven gewoon rond op straat.  Ze hebben weinig eten, krijgen geen onderwijs,…  Enkele Belgen hebben een weeshuis opgericht om een aantal kinderen van de straat te halen.  We haalden 1482 euro op.  Met dit geld gaat juf Katrine lesmateriaal kopen zodat de kinderen op een leuke manier kunnen leren.

We willen al onze kinderen, sponsors, supporters bedanken, want zonder hen hadden we nooit Cambodja kunnen bereiken.

 

project little hearts bij de kleuters

ook in onze kleuterschool werd gewerkt rond het project van “little hearts” in Cambodja.

Na een gezamenlijk startmoment met een fotoreportage, dans,spelletjes,… om in de sfeer te komen, werd er ook in de verschillende klassen verder gewerkt rond dit thema.  Veel activiteiten waren klasoverschrijdend.

We maakten lekkere dingen voor alle kleuters, speelden in de andere klassen, knutselden een gezamenlijk “blote voetenpad”….

Als kers op de taart werden ook de ouders uitgenodigd om te komen kijken hoe dit project in 3 weken is uitgegroeid tot een echte tentoonstelling.

We willen de ouders nog bedanken om tijd vrij te maken om te komen en ook voor de centjes die zij achterlieten voor “little hearts”.

Carnaval in de lagere school!

Vandaag vierden we Carnaval in de lagere school.  De dag was ingedeeld in 3 grote stukken.

Deel 1: maken van kunstwerken voor de refter.

We werden in kleine groepen verdeeld.  In elke klas lagen 2 grote delen van een groot schilderij op ons te wachten.  Alleen waren de panelen nog wit en wij mochten onze talenten gebruiken om er echte kunstwerken van te maken.  We lieten ons inspireren door grote kunstenaars zoals Keath Hearing, Mondriaan en Kandinsky.

We beleefden veel plezier en lieten de kunstenaar in ons los.

Deel 2: We speelden bewegingsspelletjes rond kunst, speelden poppenkast en aten lekkere pannenkoeken.

Deel 3: Eindelijk was het zover: we mochten naar huis om ons te verkleden of we deden onze gekste, mooiste, zotste kleren aan op school.  Klaar voor de show op de speelplaats?  Wat hadden de kinderen (of de mama’s,…) heel hard hun best gedaan om van ons “andere” kinderen te maken!

Nadien gingen we naar de turnzaal.  Daar hielden we een fuif.  Elke klas had een dansje voorbereid.  Hiervoor mochten we op het podium gaan om ons eens goed te laten zien aan iedereen.

Wat was het weer een leuke dag!  En aan jullie allemaal een fijne vakantie!

 

 

 

schrijfdans met de oudste kleuters

juf Linda geeft om de 2 weken schrijfdans aan de oudste kls.  Vorige week werd een onderdeel “lichaamsoriëntatie” afgerond.  Daarbij mochten de kls allerlei opdrachtjes doen ivm hun kennis over het lichaam : zelfportret maken met een spiegeltje, hoofdje maken met klei, voelspel met pittenzakjes,…  Het was mooi om ze zo enthousiast bezig te zien!