School activiteiten

verkeer: inoefenen van de fietsbehendigheden

Vandaag kwam de politie naar onze school.  Ze stelden voor het 4de, 5de en 6de leerjaar een behendigheidsparcours op en ze controleerden de fietsen van onze leerlingen.  Want nu de donkere dagen er aan komen is het heel belangrijk dat onze fiets in orde is als we naar school komen.

Ook werd er met onze leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar gewerkt rond fietsvaardigheden.  De kinderen van het eerste en tweede leerjaar leerden vandaag hoe ze met de fiets aan de hand moeten stappen.  Ze leerden dat het ook belangrijk is om hun fiets netjes weg te zetten.  Het derde leerjaar oefende de vaardigheid: kijken over de linkerschouder goed in.  In de namiddag stond de politie ook voor de jongsten klaar om de fietsen te controleren.

 

Braken feest: kinderfuif

Deze avond was het in onze school feest.  We hadden kinderfuif in het thema Hawaii.  Aan de inkom kregen we allemaal een mooie ketting en dan kon het feestje beginnen.  Uit de boxen kwam er intussen leuke muziek.  We konden fijn dansen, babbelen met vrienden, iets snoepen of drinken.  Kortom het was een leuke avond.  We zijn benieuwd of het voor de grote mensen ook zo leuk zal worden.

uitstap naar de zoo van Antwerpen tijdens de zomervakantie

Op de veiling van vorig schooljaar was er een aanbod voor een gezellig dagje met max.6 kinderen naar de zoo van Antwerpen.

De foto’s stonden eind vorig schooljaar al een keer op de website, maar op vraag van enkele ouders staan ze er terug op, zodat iedereen kan “meegenieten” van een superleuke dag!

Voor elk kind … WELKOM!

Vandaag was het weer een spannende dag voor de kinderen en de leerkrachten van ‘t Kantoor.  We verwelkomden de kinderen op de grote speelplaats waar we van start gingen met de aankondiging van ons nieuwe jaarthema: Voor elk kind … WELKOM.   We zongen nog een leuk welkomstliedje en gingen nadien met de leerkracht naar de klas.

We hopen dat al onze leerlingen, ouders zich welkom gaan voelen in onze school!