School activiteiten

Kerstconcert

De laatste dag voor de kerstvakantie sluiten wij af met ons jaarlijks Kerstconcert. We komen dan met de hele school samen in de kapel. De leerlingen van het zesde leerjaar beeldden het kerstverhaal voor ons uit. We genoten van de voorstelling.  Nadien luisterden we naar de optredens van de verschillende klassen. Onze kleuters startten met 2 leuke liedjes. Daarna kwamen de kinderen van het eerste leerjaar vergezeld van hun meters en peters. Ze zongen het ketnetkerstlied. Daarna kwam het 2de en 3de leerjaar met een liedje van Samson en Gert. En het 4de leerjaar bracht het lied van Rudolf in het Nederlands en onze 5de klassers zongen het lied in het FRANS!
De leerkrachten hadden ook nog een liedje voorbereid.
Nadien gingen we naar de refter en kregen we chocomelk met een stukje cake of speculaas.
We willen iedereen nog een Fijne Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar wensen!

Sinterklaas op onze school!

Vandaag kwam Sinterklaas naar onze school.  Vol verwachting kwamen we bij elkaar op de grote speelplaats.  Ja, ja, Sinterklaas komt vandaag met de helikopter naar onze school.  De leerlingen van het 6de leerjaar hadden een grote H op het gras gemaakt.  Ze hadden op de speelplaats linten gespannen zodat we zeker niet te dicht bij de helikopter konden komen.  We tuurden de hemel af, we zongen sinterklaasliedjes maar het duurde wel heel lang.  Juf Wen kreeg zelfs telefoon van de Sint dat hij op komst was maar dat er wel iets was gebeurd.

Uiteindelijk kwam de Sint niet met de helikopter maar met de tractor naar onze school.  Sommigen onder ons waren een beetje ontgoocheld maar ja, als je motorpech krijgt en je hangt in de lucht dan kan je best een noodlanding maken.  En dat gebeurde in een grote berg hooi bij Wis, Mil en Rik in de buurt.  De mama zorgde er meteen voor dat de Sint en zijn Pieten op onze school konden komen en gaf ze een lift met de tractor.  Dank je wel hiervoor!

Zo kon ons feest toch nog beginnen…

Onderweg had de Sint met zijn Pieten een mooi lied gemaakt over het grote avontuur in de helikopter en hij breide er op het einde nog een stukje aan over de noodlanding in de hooiberg.  We zongen het lied samen en dan mochten al de klassen 1 voor 1 naar de Sint komen.  We luisterden naar wat er over ons in het grote boek van de Sint stond, we gaven hem een handje en kregen nog lekkere snoepjes.

De zwarte pieten vinden snoepjes gooien  heel leuk en wij vinden het fijn om ze te zoeken en natuurlijk ook op te eten…

Nog enkele sfeerbeelden…

Schrijfster van de Frutsels komt naar onze school!

Vandaag kwam Marieke Van Hooff bij ons op school op bezoek.  Ze liet ons kennismaken met haar boeken: de frutsels, prinses Eleonora, Dokter Doppert, Barones Stippeltje en Op zoek naar Jasper.  Ze las super mooi enkel verhalen voor uit haar boeken.  Ze zong voor ons enkele liedjes die ze begeleidde op haar piano of accordeon.  En bij de oudste kinderen maakte ze zelf al een verhaal door enkele woorden die de leerlingen haar gaven.

Bedankt om ons een bezoekje te brengen!

Sinterklaas op onze school

 

Eindelijk was het zover.  Wat waren we benieuwd naar het probleem!

Planpiet had net de griep gehad en had het wel heel druk gehad de afgelopen weken met een groot probleem als gevolg.  Hij had in zijn planning ons bezoekje vergeten te plannen en in de planning staat dat ze op vrijdag 5 december in de voormiddag in een school in Knokke zijn.   Nu is het voor hen heel moeilijk om rond half 2 bij ons te komen.  Sinterklaas vroeg aan ons of wij niet konden mee zoeken naar geschikte vervoersmiddelen om hen zo snel mogelijk naar onze school te brengen.  Natuurlijk willen we dat graag doen!

We trokken terug naar de klas en we dachten na over hoe we de Sint met zijn pieten naar onze school kunnen krijgen.  Elke klas maakte een top 3.  We zijn heel benieuwd wat Sinterklaas zal kiezen.

Binnenkort lees je hier het vervolg.

UPDATE 1

Deze week hebben alle klassen meegedacht over het probleem van de Sint.  We hebben per klas een top 3 gemaakt en hebben een voertuig geknutseld zodat Sint en Piet al een beetje kunnen kiezen.

De gele klas heeft voor de bus gekozen omdat daar veel zwarte pieten in kunnen en ook het paard van Sinterklaas. En de bus mag over een extra rijstrook op de autostrade!

De blauwe klas heeft heel lang nagedacht waarom zwart piet met een brandweerwagen moet komen.  Dit zijn hun argumenten:
- kan heel snel rijden
- door de sirene en zwaailichten mogen ze door het rode licht rijden, dus moeten ze nergens stoppen.
- de zwarte pieten moeten zich wel goed vasthouden aan de lange ladder, maar ze kunnen wel allemaal mee.
- sinterklaas kan naast de chauffeur-piet zitten.

De rode klas koos voor de trein. Ze vinden dat dit heel snel gaat en daar zijn geen files!

De jongens en meisjes van het eerste leerjaar dachten meteen aan een stoomboot. Daarmee zou Sinterklaas toch tot in de haven van Antwerpen kunnen varen. Zo zou hij niet in de file staan, want op de weg kan het heel druk zijn. Vanuit Antwerpen kan hij dan nog de lijnbus nemen tot aan de stelplaats in Wuustwezel. Dat is al heel dicht bij onze school. Het laatste stukje kan Sinterklaas met zijn zwarte pieten wel stappen. We kunnen hem met alle kinderen afhalen als  hij van de bus stapt en samen met hem naar onze school wandelen.

Het tweede leerjaar koos voor de auto met paardenkar.  Ze wilden dat het paard van Sinterklaas ook zeker tot bij ons kon geraken.  En met de auto kan je misschien (als er geen files) zijn toch ook wel snel van de zee tot ons komen.

Derde leerjaar koos voor de snelle racewagen.  Zo kunnen Sint en Piet megasnel naar ‘t Kantoor komen. Hopelijk zonder ongelukken…

Het vierde leerjaar  vindt dat de Sint met een coole raket  iedereen goed  kan zien.  Ze kunnen gemakkelijk cadeautjes gooien en het gaat super snel!

Het vijfde leerjaar koos voor een motor.  Sint en Piet samen op de moto, dat willen we allemaal wel zien.

En het zesde leerjaar heeft gekozen voor een seaking, die kan sint en piet ophalen in Knokke. Voordeel is dat hij dan zeker niet in de file zal staan en snel is. Hij kan ook landen op de speelplaats of in de wei aan de Berkendreef.

UPDATE 2

Vandaag waren er op onze school plots twee zwarte pieten.  Zij kwamen vertellen dat Sinterklaas vrijdag met de helikopter naar onze school zal komen.  Alleen moesten we nog beloven dat we op onze speelplaats een duidelijke landingsplaats zouden voorzien.  De kinderen van het 6de zien dit wel zitten.  Wat spannend… nu is het wachten tot vrijdag.

grootouders op school

tijdens de voorleesweek mochten de grootouders van de kleuters naar onze school komen.

We combineerden dit ineens met ons grootoudersproject waarbij we dit jaar de grootouders laten meegenieten van het klas-of schoolgebeuren.

Ongeveer 60 oma’s, opa’s, bomma’s, vokkes, moekes,… hadden zich ingeschreven.  Toen ze toekwamen werden ze in 2 groepjes verdeeld.  De ene groep mocht eerst al van een kopje koffie gaan genieten, terwijl de andere groep met de oudste kleuters naar een mooi digitaal verhaal mocht gaan kijken.  Juf  Karen en juf Linda leidden het geheel in met een klein toneeltje en daarna werd het stil….  Het verhaal van Elmo en het geheim van Sinterklaas was best spannend.

Na het verhaal hadden de kleuters nog een leuke verrassing : ze knutselden een kaart vol hartjes en leerden een versje voor hun grootouders.  Dit mochten ze allemaal samen opzeggen.  En dan was er nog … een hele lange snijdersbank over de Sint.  Kleuters en grootouders zongen samen het lied.

Dan was het tijd om te wisselen en kon de andere groep grootouders met de jongste kleuters gaan kijken naar “Rikki helpt Sinterklaas”.  Ook dit was een gezellig moment.  Het werd ook weer afgesloten met een versje en wat liedjes, begeleid op de accordeon.

De namiddag was zo weer snel om en de kleuters mochten fier met oma en opa weer naar huis.  Het was genieten !   En volgend jaar… maken wij ons klaar voor een heel groot feest voor alle grootouders !

verkeer: inoefenen van de fietsbehendigheden

Vandaag kwam de politie naar onze school.  Ze stelden voor het 4de, 5de en 6de leerjaar een behendigheidsparcours op en ze controleerden de fietsen van onze leerlingen.  Want nu de donkere dagen er aan komen is het heel belangrijk dat onze fiets in orde is als we naar school komen.

Ook werd er met onze leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar gewerkt rond fietsvaardigheden.  De kinderen van het eerste en tweede leerjaar leerden vandaag hoe ze met de fiets aan de hand moeten stappen.  Ze leerden dat het ook belangrijk is om hun fiets netjes weg te zetten.  Het derde leerjaar oefende de vaardigheid: kijken over de linkerschouder goed in.  In de namiddag stond de politie ook voor de jongsten klaar om de fietsen te controleren.