School activiteiten

Schoolreis naar de Beekse Bergen

Vandaag was het een schitterende dag om een bezoekje te brengen aan de Beekse Bergen.  Toen we aankwamen in het park mochten we bijna direct met de safaribus op uitstap langs allerlei dieren in het park.  Tijdens de busrit pauzeerden we even: we aten onze boterhammen en brachten een bezoekje aan de roofvogelsshow.   Daarna gingen we terug naar de bus om de safari verder te zetten.   Na de safaritocht gingen we even shoppen.  We kochten leuke souvenirs, lekkere hapjes en Thijs kocht zelfs een pot olifantenmest.  Binnenkort gaan de planten in Thijs zijn tuin ontzettend hard groeien.  De meesten onder ons verkozen de bootsafari boven de speeltuin.  Maar toen we mochten inschepen was er enkel nog plaats voor 30 leerlingen.  We vonden dit ontzettend jammer want dan moesten we te voet terug naar de bus.

Het was een leuke dag.  We hebben vele dieren gezien.  We hebben veel geleerd van de ranger die allerlei weetjes vertelde over de dieren.

Stella 4U (2)

Nog een aantal mooie foto’s van Stella 4U vorige week…

Stella4You: gezonde voeding en beweging

Vandaag was het een speciale dag op onze school.  Enkele leerlingen van de secundaire school “Stella Matutina” kwamen bij ons op bezoek.  Ze kwamen samen met ons werken en spelen.

We werkten vandaag rond gezondheid.  In de lagere school waren er 3 workshops gepland: tandhygiëne, gezonde voeding en het maken van smoothies en slogans voor de refter.

In de kleuterschool werkten ze rond 5 workshops: croque-monsieur maken, een kamishibai over tanden, een spel en memory spelen, een groenten en fruit mannetje knutselen en een schimmenspel.

In de namiddag deden de kleuters en de lagere school fit&fun.  Er stonden voor de lagere school allerlei leuke spelletjes op het programma: een fit-o-meter, trefbal, volksdans, citroen citroen, vlaggenroof.    Zelfs de studenten lieten zich volledig gaan en organiseerden er nog allerlei andere spelletjes bij.

Kortom zo’n dag mag het elke week wel zijn!

Buitenspeeldag

Woensdag was het in heel Vlaanderen Buitenspeeldag.  Iedereen wil dat kinderen veel buiten spelen: bewegen, ravotten, genieten,….  Wat hadden we geluk.  Onder een stralende zon stopten onze lessen een half uurtje vroeger en konden we al eens proeven van dat spelen.  Hopelijk heeft het vele kinderen aangezet om thuis verder te gaan spelen op de straat, op de speelpleintjes, in de tuin!

Mercado ten voordele van Broedelijk Delen

De kinderen van onze school hebben tijdens de vasten kennisgemaakt met Jennifer uit Colombia, We leerden dat niet iedereen het zo gemakkelijk heeft als wij.  We besloten om het project van Broedelijk Delen te steunen en organiseerden daarom een markt op onze school.  De afgelopen weken is er op onze school veel geknutseld.  Vrijdag was het dan zover, de markt werd geopend met het lied van Broedelijk Delen.  De kleuters dansten er op los en de kinderen van de lagere school zongen uit volle borst.  Daarna mochten alle ouders, grootouders,… onze markt bezoeken.  Je kon knutselwerkjes, lekkere hapjes en drankjes kopen.  En nadien… was het vakantie!