School activiteiten

Blauwe dag = Sponsortocht voor Senegal

De laatste vrijdag voor de vakantie hadden we onze blauwe dag.  Deze stond voor doorzettingsvermogen.  We moesten de kracht en de moed vinden  om goed te stappen voor onze sponsortocht.  De onderbouw stapte 5 km en de bovenbouw 10 km.  Ook onze kleuters stapten een toertje mee en toonden zo ook veel doorzettingsvermogen.

Elke klas kreeg een opdracht die ze tijdens de tocht tot een goed einde moesten brengen:

-  Het eerste leerjaar moest tijdens de toch zorgen voor een “ei”.

- Het tweede leerjaar moest zorgen dat de mooie regenboogslinger heel bleef.

- Het derde leerjaar moest tijdens de toch verbonden blijven met elkaar door middel van touwen.

- Het vierde leerjaar moest een kruiwagen meenemen en hier moest iemand in zitten tijdens de tocht.

- Het vijfde leerjaar moest een rugzak vol met water meenemen.

- En de zesde klas moest een ladder dragen met belangrijke woorden.

We hebben het allemaal goed gedaan!  Een dikke proficiat aan ons allemaal en ook aan ouders, grootouders,… die met ons mee stapten.

Wandeltocht kleuters

Ook onze kleuters stapten een stuk mee in de wandeltocht van de lagere school.

Met enkele buggy’s voor de allerkleinsten hebben we er een mooie wandeling van gemaakt.

Bij Ilke en Sten mochten we even halt houden om  uit te rusten , een plasje te maken, even te spelen  en ….onze dorst te lessen. Daar heeft papa van Ilke en Sten voor gezorgd, hij maakte voor ons lekkere warme chocomelk ! Dankjewel voor jullie gastvrijheid !

Ook onze kleuters hebben een enorm doorzettingsvermogen en hebben de hele tocht flink gewandeld !

 

Kuikenfeest !

Naar aanleiding van de geboorte van de kuikens houden we een heus kuikenfeest. Alle klassen maken lekkere hapjes en we houden samen een receptie om de geboorte te vieren.

Axenroos: havik en steenbok

Vandaag leerden we de 2 nieuwe dieren van de axenroos kennen.  De juffen speelden toneeltjes en we zagen dat we op een beleefde manier kunnen duidelijk maken dat we ergens niet mee akkoord gaan.  Nadien gingen we in groepen naar de klas en bespraken wat ons stoort en hoe we dingen graag anders kunnen zien op de speelplaats, in de klas, in de rij, bij de toiletten, …

Nadien bij de bespreking hoorden we toch regelmatig de zelfde dingen terugkomen die ons storen.  We gaan de volgende weken ons proberen te gedragen als een havik en een steenbok wanneer we iets zien dat ons stoort.  Maar denk er aan we zijn altijd beleefd.

31 januari : dag van de directeur

Dit jaar moest juf Wen zich heel goed voorbereiden op de dag van de directeur. Ze moest  een heleboel attributen verzamelen en  mee naar school nemen: een houten lepel, een originele hoed, een krant, een te groot marginaal  hemd, een gewei, een puntzak snoep, een clownspak, een pijl en boog, een glittersacoche, stiletto’s en een boa. Met de hulp van haar familie en vrienden was haar opdracht helemaal gelukt.
Als dank hebben we haar dan op de dag van de directeur een zeer aangename,  ’stressvrije” dag bezorgd.
Voor een keer niet vergaderen, geen administratie doen, geen telefoons opnemen, geen dringende mails beantwoorden.
Vanaf het ogenblik dat juf Wen  ’s ochtends de school binnenwandelde, was het alleen nog genieten, ontspannen en vooral heel veel plezier maken.
Eerst was er een gezellig ontbijt met de leerkrachten en met bubbels. Er waren enkele lieve ouders die onze bewakingen met plezier overnamen.
Daarna heel de voormiddag op bezoek in de verschillende klassen , telkens met een aangepast voorwerp uit haar verzameling.
In de klas mocht ze dan een opdrachtje doen en daarna gingen alle kinderen met hun juf en juf Wen naar de speciale fotostudio voor een echte fotoshoot.
Zo moest ze in de blauwe klas geblinddoekt alle ingrediënten voor cakedeeg proeven en raden, dat lukte erg goed. Vooral bloem en rauw ei was zeer lekker.
In de rode klas werd de hoedendans gedaan. Het ging er vrolijk aan toe.
In de gele klas hadden de kleuters een reuzegrote krant op maat van juf Wen gemaakt en werd er een heftig krantenconfettigevecht gevoerd.
In het eerste leerjaar  zaten de kinderen Flodder al te wachten op ma Flodder om hun verkreukelde hemden te laten strijken.
In het tweede leerjaar was het een  bonte beestenboel met de nodige grom en knorgeluiden.
In het derde  waren er veel snoepjes. Juf Wen mocht voor één keer drie snoepjes tegelijk eten, maar dan wel in 1 minuut.
In het vierde leerjaar zaten allemaal clowns en juf Wen mocht er jongleren. Met twee ballen ging het super en zelfs met drie lukte het nog goed.
In het vijfde leerjaar kwam juf Wen in het stenen tijdperk terecht en  maakte ze een prachtige grotschildering van een tweekoppige mammoet.
In het zesde werd juf Wen ontvangen in stijl, met rode loper en veel glitter and glamour. Dat ze zich daar als een vis in het water voelde, bewijzen de foto’s.
Juf Wen, jij bent een superdirecteur! Bedankt voor alles wat je voor ons doet.

 

Kleurenderwijs: slotmoment geel

Vandaag kwamen we met z’n allen terug naar de grote zaal.  We gingen kijken naar de sterrenhemel die we vorige week maakten.  We keken naar elkaars talenten en zongen de leuke liedjes over anders zijn.

We leerden uit de gele week dat iedereen echt wel anders is.  En dat we veel van elkaar kunnen leren.

Op het einde van het slotmoment stonden we nog even stil bij het anders zijn in uiterlijk,  het spreken van een andere taal,…

We ‘probeerden’ samen het liedje hoofd-schouders-knie en teen  in het Pools te zingen.  Gelukkig hadden we een groepje dat ons goed kon begeleiden.