School activiteiten

De trouw van Zwarte Piet

Wat een feest! Zwarte Piet en zijn Pietenmeisje gaven elkaar het ja-woord in onze kapel. Van Sinterklaas mocht het verliefde koppeltje elkaar kussen. Dat was niet naar de zin van juf Wen. Zij wou liever zélf met Zwarte Piet trouwen.

Om het bruidspaar te feliciteren, stak elke klas een liedje of dansje in elkaar. Zwarte Piet en zijn Pietenmeisje, Sinterklaas en de tweede Zwarte Piet genoten van al dat dans- en zangtalent!

Na het wegvliegen van de duiven vertrokken Zwarte Piet en zijn Pietenmeisje in hun trouwmobiel. Hopelijk maken ze (na 6 december natuurlijk) samen nog een mooie huwelijksreis.

Vermits dit geen alledaagse gebeurtenis was, konden we ook op heel wat belangstelling van de pers rekenen:

 

Bosspel met de lagere school

Vandaag gingen we met z’n allen naar de Molenbergen.

De leerlingen van het 3 tot het 6 de reden met de fiets.

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar werden gebracht met auto’s.  Zij waren iets vroeger en konden het voorste stukje van het bos al verkennen.  Ze vonden het er super-fijn!  Wie vindt de grootste tak?  Wie kan het best zwieren?  Enkele kinderen van het eerste leerjaar vonden zelfs kriebelbeestjes onder een grote boomstam.

Nadien hielden we met de lagere school een gezellige picknick.  Wat smaken onze boterhammen toch lekker in het bos!

Na de picknick gingen we naar het grote bos voor het bosspel.  Meester Niels vertelde ons wat we moesten doen.  We trokken met ons groepje het bos in, maakten een kamp en dan kon het spel beginnen.  Het was een leuke afsluiter van de week.  Met onze longen vol gezonde lucht kunnen we nu aan een welverdiende vakantie starten!

Viering in de kapel

Woensdag werd onze eerste viering georganiseerd.

We vertelden aan elkaar waarom onze klas zo bijzonder is.

We versierden onze boom met blaadjes en harten.

We gaven een warm hart door zodat we een grote verbondenheid met elkaar voelden.

Het was een warme, gezellige viering zo vlak voor de vakantie!

Braken Feest: de kinderfuif

Afgelopen zaterdag kwamen er vele (oud) leerlingen naar feestzaal De Grens voor onze jaarlijkse kinderfuif.  We werden door onze ouders naar de zaal gebracht.  We liepen als echte sterren over de rode loper, de fotograaf nam een foto van ons en dan mochten we de zaal betreden.  Dj meester Dennis draaide voor ons de allerleukste, coolste hits.  We konden lekker snoepen en drinken.  En natuurlijk we dansten er op los.  Het was weer een super-leuke kinderfuif.

We hebben zoveel foto’s genomen dat ze niet allemaal op de website kunnen geplaatst worden.  Binnenkort zal er link verschijnen waar u de rest kan bekijken.

 

Enkele foto’s bij het binnengaan.

De feestende kinderen en juffen

Dank u wel voor de werkende ouders

Enkele ouders bleven een kijkje nemen

En toen was het afgelopen

De eerste schooldag

Vandaag was het weer voor heel veel kinderen een heel bijzondere dag.  De grote vakantie is gedaan.  We namen onze boekentas uit de kast en gingen terug naar school.  De ene deed dit met heel veel plezier: vrienden terug zien, leren,… De andere deed dit met een traan.  Maar beste ouders, die tranen zullen snel verdwijnen!

De kinderen van het 1ste tot het 6de leerjaar verzamelden zich op de grote speelplaats.  Daar deden ze een babbeltje met elkaar over de vakantie of ze deden al leuke spelletjes.

Ook de ouders van de lagere schoolkinderen waren welkom op onze speelplaats.

De kleuters mochten samen met hun ouders naar de kleuterspeelplaats gaan.

Op de kleuterspeelplaats maakten we met iedereen een grote kring rond onze boom.  We zongen het lied van de ‘boom van ‘t Kantoor’  De symbolen van ons opvoedingsproject kwamen in de boom.  De boom heeft nu een mooie plek gekregen in de gang

Nadien gingen de kinderen met de leerkracht naar de klas.  De ouders mochten nog even een kijkje komen nemen.

En dan was het tijd om te gaan werken in de klas!

Een kijkje in de rode klas:

Een blik in de blauwe klas:

De gele klas:

naar het eerste leerjaar:

Het tweede leerjaar:

Een bezoekje in de derde klas: