School activiteiten

De verkleedpartij!

Enkele kiekjes op de speelplaats.

Daarna naar de turnzaal voor het free-podium

Carnaval in de lagere school

Vandaag werd er op onze school Carnaval gevierd.

We startten de dag met een leuk toneeltje.  Als 2 groepen piraten vechten om een schat, loopt de derde piraat er mee weg.  Natuurlijk moesten wij de schat gaan zoeken.  Waar zou ze verstopt zijn?  We kregen een schatkaart mee en een startpositie.  Daar begon onze speurtocht.  We losten opdrachten op, we kregen letters en zochten een woord: “Directeur”.

Na de speeltijd gingen enkele leerlingen bij juf Wen kijken en daar stond een kist gevuld met lekkers.

We maakten nog een leuk knutselwerkje en smulden van de lekkere pannenkoeken.

Deze namiddag toonden nog enkele kinderen hun dans- en zangtalenten tijdens het free-podium.

Het eerste Kant-uurtje: een gezellig samenzijn!

Vrijdag sloten we het eerste trimester af met het eerste Kant-uurtje.  Dit is een moment waarop al onze ouders worden uitgenodigd voor een gezellig samen-zijn.  Samen iets lekkers drinken, genieten van de optredens van de kinderen, een babbeltje doen.

Iedereen genoot van het uurtje!

 

Stemmige Kerstviering

Op de laatste dag voor de kerstvakantie, spreken we altijd af in de kapel voor een gezamenlijke afsluiter.  We zingen dan per graad een liedje en het zesde leerjaar beeldt het kerstverhaal uit.

Dit jaar staan tijdens de viering 2 symbolen van ons opvoedingsproject in de kijker.  We symboliseren de kring: we willen in onze klas allemaal werken aan een fijne klasgroep en noteren enkele dingen waaraan we kunnen werken.  We maken de link met de adventskrans die ook rond is.

We hangen met onze klas ook de ster in onze boom.  Iedereen op onze school kan schitteren maar we staan ook stil bij de mensen die het moeilijker hebben om te schitteren.

De kleuters starten met hun kerstliedje en wensen heel de school een vrolijk kerstfeest.

Enkele leerlingen van het tweede leerjaar steken de adventskaarsen aan.

We komen aan elkaar vertellen waar we in onze klas aan willen werken om een goede kring te worden.

 

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar zingen hun liedje.  Ze zien er echt wel gek uit!

Het derde en vierde leerjaar zingen hun liedje.

Het zesde leerjaar speelt voor ons het kersttoneel.

Ook de sterren worden in de boom gehangen.

En als afsluiter zingen de kinderen van de derde graad een mooi kerstlied onder begeleiding van Wim.

 

De trouw van Zwarte Piet

Wat een feest! Zwarte Piet en zijn Pietenmeisje gaven elkaar het ja-woord in onze kapel. Van Sinterklaas mocht het verliefde koppeltje elkaar kussen. Dat was niet naar de zin van juf Wen. Zij wou liever zélf met Zwarte Piet trouwen.

Om het bruidspaar te feliciteren, stak elke klas een liedje of dansje in elkaar. Zwarte Piet en zijn Pietenmeisje, Sinterklaas en de tweede Zwarte Piet genoten van al dat dans- en zangtalent!

Na het wegvliegen van de duiven vertrokken Zwarte Piet en zijn Pietenmeisje in hun trouwmobiel. Hopelijk maken ze (na 6 december natuurlijk) samen nog een mooie huwelijksreis.

Vermits dit geen alledaagse gebeurtenis was, konden we ook op heel wat belangstelling van de pers rekenen:

 

Bosspel met de lagere school

Vandaag gingen we met z’n allen naar de Molenbergen.

De leerlingen van het 3 tot het 6 de reden met de fiets.

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar werden gebracht met auto’s.  Zij waren iets vroeger en konden het voorste stukje van het bos al verkennen.  Ze vonden het er super-fijn!  Wie vindt de grootste tak?  Wie kan het best zwieren?  Enkele kinderen van het eerste leerjaar vonden zelfs kriebelbeestjes onder een grote boomstam.

Nadien hielden we met de lagere school een gezellige picknick.  Wat smaken onze boterhammen toch lekker in het bos!

Na de picknick gingen we naar het grote bos voor het bosspel.  Meester Niels vertelde ons wat we moesten doen.  We trokken met ons groepje het bos in, maakten een kamp en dan kon het spel beginnen.  Het was een leuke afsluiter van de week.  Met onze longen vol gezonde lucht kunnen we nu aan een welverdiende vakantie starten!